Hoe Malelions is uitgegroeid naar één van de bekendste kledingmerken van Nederland

Hoe Malelions is uitgegroeid naar één van de bekendste kledingmerken van Nederland

In een aantal jaar tijd is Malelions uitgegroeid tot een van de bekendste en meest populaire merken van Nederland onder jongeren én zelfs volwassenen. In dit blog nemen we jou mee door de reis die onze Malelions-familie heeft afgelegd om hier te staan. Hier waar we nú staat.  

Begonnen als schooljongen met ondernemerspassie

Het verhaal van Malelions gaat niet over een ervaren ondernemer die op late leeftijd een kledingmerk is gestart. Sterker nog. Thijs Offermeijer, oprichter van Malelions, had op de middelbare school al de liefde voor ondernemen ontdekt. Hij was op zijn 15/16e al bezig met kleding en sporten. De middelbare school lag Thijs niet echt. Na de middelbare school volgde de jonge Thijs de opleiding ‘Marketing Communicatie’, wat perfect paste bij zijn interesses. Met veel passie en plezier ging hij iedere dag naar school, én dat waren nog eens lange dagen. Vervolgens ging de student de opleiding ‘Commerciele Economie Business Concept’ studeren. Samen met een medestudent werd een kleine onderneming opgestart, waarbij kralenarmbandjes werden verkocht. Het was op het begin een beetje testen en hopen dat het goed zou komen met dit beginnende accessoire-merk, maar door de sterke drive van Thijs Offermeijer werd het succes steeds groter. Na de armbanden werden er petten, shirtjes en andere kledingstukken ingekocht. Zo ontstond langzaam een écht kledingmerk.

Malelions groeide uit tot een groot kledingmerk

Malelions begon in zijn beginjaren onder een andere merknaam. De bescheiden onderneming groeide uit tot een serieuze business. Door samenwerkingen met bekende persoonlijkheden, die hun producten begonnen te dragen, werden nieuwe deuren geopend voor het merk én de sterke groei die daarmee gepaard ging. Zo werd Malelions steeds groter en bekender. Ook het aanbod kleding werd steeds ruimer. Er werd een vrouwen-, kinder- en zelfs succesvolle sportcollectie gelanceerd. Hierdoor werd een bredere doelgroep van consumenten van tieners tot 40+’ers aangesproken door het bekende Nederlandse kledingmerk. Want wie kent Malelions nou eigenlijk niet?

Wat maakt Malelions zo bijzonder én wat zijn onze kernwaarden

Ons merkverhaal maakt ons een sterk merk. Malelions is niet zomaar een kledingmerk dat allerlei soorten kleren en accessoires verkoopt. Het is zelfs zo dat we een merk zijn met een krachtige identiteit en karakter. Wij geloven namelijk dat mode meer is dan er alleen goed uit zien. Het gaat om het gevoel van kracht en zelfvertrouwen om je dromen na te jagen. Dit is niet alleen terug te zien in het karakter en uitstraling van onze kleding, maar ook in onze communicatie-uitingen op de sociale media, festivals, op het gebied van extreme sports en influencers waar we mee samenwerken. Zij dragen Malelions over en laten jou identificeren met ons merk.

Onze kernwaarden zijn: ambitie, doorzettingsvermogen en oprechtheid. Zo zijn we ondernemend, creatief en hebben we een échte winnaarsmentaliteit. Wij bij Malelions nemen risico’s en accepteren geen ‘nee’. Daarnaast willen transparant zijn naar onze partners, samenwerkingen, teams én bovenal fans. Dat is immers wat we willen: een hechte community met gedeelde passies en visies. Sluit jij jezelf aan bij onze Malelions familie?

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

BLIJF OP DE HOOGTE VAN DE LAATSTE TRENDS, EVENTS EN SPECIALE AANBIEDINGEN